Top 10 zoekwoorden

Ook dit jaar is 'gratis' meestgezochte term op Marktplaats

16 december 2019 09:48 Aangepast: 14 februari 2020 14:52
Beeld © ANP

Op weinig plekken komt de Nederlandse handelsgeest zo duidelijk boven als op Marktplaats. Het online handelsplatform heeft de populairste termen van 2019 bekendgemaakt, en net als voorgaande jaren staat 'gratis' met stip op nummer 1. Andere populaire termen waren dit jaar campers, fietsen en caravans.

Dit jaar vierde Marktplaats haar 20-jarig bestaan, maar ook na al die jaren krijgen Nederlanders geen genoeg van de advertentiesite. Maandelijks trekt de site zo'n acht miljoen unieke bezoekers, en het bedrijf heeft bekendgemaakt waar die in 2019 voornamelijk naar zochten.  

Top-10 meest gezochte woorden van 2019:

  1. Gratis
  2. Camper
  3. Fiets
  4. Caravan
  5. (Hoek)bank
  6. Scooter
  7. Auto
  8. Kast
  9. Elektrische fiets
  10. Eettafel

Al jaren lang staan kasten, fietsen en banken op wisselende plekken in de top-10, en ook dit jaar dus weer. Andere populaire zoekwoorden van afgelopen jaren verdwenen juist van de lijst. Zo werd vorig jaar nog naarstig gezocht naar een Playstation 4, dit jaar is de console niet meer terug te vinden in de top 10. Nieuwkomer is de eettafel, die van een veertiende plaats naar de tiende plaats steeg.

Gratis is al jarenlang de meest gezochte term op Marktplaats, maar afgelopen zomer werd die term kort van zijn troon gestoten. Het was toen zo warm dat er meer gezocht werd naar verkoeling. Airco en zwembad waren toen tijdelijk de meest gezochte termen. Op de drukste dag werd werd naar beide ruim 61.000 keer gezocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Truien, spellen en boormachines massaal op Marktplaats na pakjesavond

Met dagelijks 350.000 nieuwe advertenties blijft Marktplaats populair om spullen te verkopen, en ook daarin waren duidelijke trends te zien. Met bijna 14 miljoen advertenties was de rubriek kinderen en baby's dit jaar het meest populair. Meest aangeboden producten in 2019 waren dames- en herenschoenen, met ruim 2,9 miljoen advertenties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore