Agenten ongedeerd

Autodief overleden tijdens politieachtervolging na botsing op boom

16 december 2019 08:15 Aangepast: 16 december 2019 08:38
De gestolen auto na de crash Beeld © SQ Vision/Rico Vogels

Een autodief is vannacht overleden nadat hij tijdens een politieachtervolging tegen een boom botste. Eerder werd nog een botsing met een politieauto als doodsoorzaak genoemd, maar volgens de politie zit het verhaal toch anders.

Agenten zagen de auto, die kort daarvoor gestolen was in Waalre, rijden en gingen in de achtervolging. Vlak na een bocht stond de auto ineens stil op de weg. De agenten konden de auto niet meer ontwijken en knalden tegen de gestolen auto aan. Daarom werd in eerste instantie gemeld dat de man was omgekomen nadat hij door de politiewagen was aangereden.

De agenten konden de gestolen auto niet meer ontwijken De agenten konden de gestolen auto niet meer ontwijken

Uit nader onderzoek komt nu naar voren dat de auto stilstond door een aanrijding met een boom. "Door die klap is de bestuurder uit de auto geslingerd en die aanrijding is hem waarschijnlijk fataal geworden. Pas daarna gebeurde de botsing met de politieauto", zegt een politiewoordvoerder. 

Objectiviteit

De twee agenten die in de politiewagen zaten waren ongedeerd. Ze hebben geprobeerd de man te reanimeren, maar die pogingen mochten niet baten. Hij overleed ter plaatse. Om de objectiviteit te bewaren, wordt het ongeluk door een andere politie-eenheid onderzocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore