'Heel triest verhaal'

Dode in kliko was zwerver, politie gaat uit van ongeluk

15 december 2019 22:45 Aangepast: 15 december 2019 22:58
Het onderzoek duurde de hele dag in Edam. Beeld © Zoë Oerlemans / Inter Visual Studio

Het lichaam dat vanochtend werd gevonden in een kliko in Edam, was van een 39-jarige zwerver. De politie sluit een misdrijf uit, laat een politiewoordvoerder weten aan RTL Nieuws. "Het blijft een heel triest verhaal."

Na een dag lang onderzoek, kan de politie vanavond melden dat het lichaam in de kliko van een 39-jarige man uit Muntendam is. "We hebben geen aanwijzingen dat het gaat om een misdrijf", stelt de politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws.

"Wat we wel weten is dat de man een zwervend bestaan had."

Noodlottig ongeluk 

De man werd vanochtend ondersteboven gevonden in een kliko. Zijn benen hingen buiten. Wat er is gebeurd, blijft speculeren, zegt de politiewoordvoerder. Maar 'een noodlottig ongeluk wordt niet uitgesloten'. 

De plek waar de zwerver in de kliko werd gevonden. De plek waar de zwerver in de kliko werd gevonden.

Hele straat afgezet

De container stond op een binnenplaatsje aan de Schepenmakersdijk, om de hoek van het Chinese restaurant Jimmy's.  De hele dag was de straat afgezet, het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) onderzocht het lichaam met speciale apparatuur om te voorkomen dat er sporen werden gewist. 

De lugubere vondst zorgde voor veel commotie in het normaal zo rustige Noord-Hollandse plaatsje. "Ontzettend schrikken, want er gebeurt nooit iets in Edam. Hoe luguber", zei restauranteigenaar Li eerder tegen RTL Nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld
RTL Nieuws

Lijk in vuilcontainer Edam gevonden: 'Ik hoorde dat de benen er uit hingen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore