Lugubere vondst

Lijk in vuilcontainer Edam gevonden: 'Ik hoorde dat de benen er uit hingen'

15 december 2019 20:00 Aangepast: 15 december 2019 20:14
De plek waar de container is gevonden Beeld © Zoë Oerlemans / Inter Visual Studio

Een schokkende vondst in het Noord-Hollandse Edam: daar is in een kliko een lichaam gevonden. "De benen staken boven de kliko uit. Dit is heel erg schrikken", vertelt een buurman.

Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat, laat een woordvoerder van de politie weten aan RTL Nieuws. Het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt het lichaam in de kliko met speciale apparatuur om te voorkomen dat er sporen worden gewist. 

Benen hingen eruit

De container staat om de hoek van Chinese restaurant Jimmy's. Het lichaam werd rond 11.30 uur ontdekt.  "Ik kwam een uurtje later aan. Toen werd de hele straat net afgezet", zegt restaurant eigenaar Li. 

"Er zit een lijk in de container, kregen we te horen. Ontzettend schrikken, want er gebeurt nooit iets in Edam. En zijn benen hingen er nog uit, ging het verhaal. Hoe luguber."

Het onderzoek duurde de hele dag in Edam. Het onderzoek duurde de hele dag in Edam.

Het is normaal heel rustig

De container stond op een historische binnenplaatsje bij het voormalige gemeenlandshuis van het hoogheemraadschap.  Het complex ligt aan de dijk van Edam, dat aan het Markermeer ligt.

Wie de vondst heeft gedaan, weet Li niet. "Alles is de hele dag afgesloten geweest. Het is hier normaal heel rustig, maar vandaag trok de plek veel bekijks. De container is niet vanaf de openbare weg te zien. Het is wel het gesprek ja. Sinds zeven uur is de politie bezig om alles weer vrij te geven. Ik ben heel benieuwd wat er is gebeurd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore