'Protestival'

Tweede actiedag Greenpeace op Schiphol verloopt zonder incidenten

15 december 2019 16:58 Aangepast: 15 december 2019 17:00
Beeld © ANP

De tweede dag van het protest van Greenpeace op Schiphol is rustig verlopen. Op het plein voor Schiphol Plaza kwamen activisten bijeen in wat ze zelf 'een protestival' noemen.

Tegen half drie in de middag was iedereen weer verdwenen.

Uit de hand

Gisteren liep het protest uit de hand nadat activisten van Greenpeace zich op Schiphol Plaza hadden verzameld. De luchthaven en de burgemeester van Haarlemmermeer hadden hier geen toestemming voor gegeven.

Nadat de demonstranten toen na een oproep weigerden te vertrekken, greep de marechaussee in. De actievoerders werden naar buiten gevoerd en 25 van hen werden gearresteerd. Alle actievoerders werden binnen enkele uren weer vrijgelaten, waarna de meesten aankondigden vandaag verder te gaan.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle actievoerders Schiphol vrij, gaan vandaag weer demonstreren

Niet naar binnen

Greenpeace, dat gisteren kwaad was over de harde aanpak door de marechaussee, had opgeroepen om nu niet meer bij Schiphol Plaza naar binnen te gaan. 

Greenpeace had ook Schiphol-baas Dick Benschop gevraagd langs te komen omdat de organisatie hem een kunstwerk wilde aanbieden. Maar Benschop liet zich niet zien. Het doel van de actie van Greenpeace was om een klimaatplan van de luchthaven af te dwingen.

Klimaatactivisten worden Schiphol Plaza uitgezet

24 uur lang willen de klimaatactivisten protesteren op Schiphol Plaza. Ze eisen onder meer een klimaatplan van Schiphol. Omdat er geen toestemming was om binnen te demonstreren zette de marechaussee nu de activisten buiten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore