Ingestort dak

Perry mag eindelijk terug naar 'eigen plekkie' in AZ-stadion

15 december 2019 10:59 Aangepast: 14 februari 2020 14:52
AZ-fan Perry met zijn zoons Dean en Jimmy. Beeld © Privéfoto

Toen in augustus het dak van het AZ stadion instortte was het flink schrikken voor supporter Perry Meijer. Zijn vaste stoel lag bedolven onder het puin. Vandaag kan hij na een half jaar terug naar zijn eigen stadion. "Iedereen heeft er zo veel zin in."

"We gaan weer op ons eigen plekkie zitten", zegt Perry (45) tegen RTL Nieuws. Hij gaat al 35 jaar met een vast clubje naar wedstrijden van AZ, maar vandaag is toch wel een unieke dag voor hem. Ook omdat Ajax de tegenstander is.

"Een mooier affiche kun je niet krijgen", zegt hij. "Je gaat weer terug naar je eigen stadion en AZ - Ajax is toch altijd wel dé wedstrijd voor AZ. Het gaat dit jaar ook nog om de koppositie, hoe kun je het verzinnen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AZ kan Ajax nóg meer pijn doen vandaag na dramatische week

Perry stond als tienjarige jongen al op de statribune naar AZ te kijken, en later kocht hij een seizoenskaart voor de Molenaartribune. Juist op die tribune kwam het dak terecht. "Toen ik het zag, dacht ik: Jezus, hoe kan dit gebeuren?", zei hij toen tegen RTL Nieuws. "Je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als we daar met de familie hadden gezeten."

Perry en zijn zoons op de Molenaartribune, tijdens de ijskoude halve finale van de KNVB Beker tegen FC Twente. Perry en zijn zoons op de Molenaartribune, tijdens de ijskoude halve finale van de KNVB Beker tegen FC Twente.

Toch gaat Perry niet met een onveilig gevoel op zijn vaste stoel zitten. "Alles is gecheckt", zegt hij. "Er zitten zelfs mensen van de gemeente op de eerste rij om te laten zien dat het veilig is." Hij voelt dan ook vooral spanning voor de wedstrijd, maar niet omdat er misschien iets misgaat.

"Iedereen heeft er zo veel zin in. Je hoort aan alle kanten 'Jeej, we gaan terug naar ons stadion'." Perry rekent er dan ook op dat de supporters zullen zorgen voor een kolkend stadion. "Het dak kan er niet meer afgaan, maar ik verwacht wel echt sfeer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore