Extra politie

Rellen op Frans gedeelte Sint Maarten, waarschuwing voor toeristen

15 december 2019 06:41 Aangepast: 15 december 2019 07:10
Politie-inzet op Nederlandse deel Sint Maarten. Beeld © ANP

Op het Franse deel van het eiland Sint Maarten is het erg onrustig. Toeristen kunnen beter aan de Nederlandse kant blijven, zegt de lokale regering. Die heeft extra politie ingezet om te voorkomen dat de rellen overslaan naar het Nederlandse gedeelte.

De extra agenten begeven zich vooral naar de grensovergangen met het Franse deel. Ook is de overheid bereid toeristen op te vangen die weg willen uit het door rellen geteisterde Franse deel. 

Het is al dagenlang onrustig op het Franse deel van Sint Maarten. Inwoners vinden dat de Franse regering zich te veel bemoeit met de wederopbouw van het eiland na orkaan Irma, die twee jaar geleden grote verwoestingen aanrichtte. Sindsdien is er nog weinig aan wederopbouw gedaan, in tegenstelling tot het Nederlandse deel.  

Frankrijk kwam deze week ook nog eens met strengere regels, zonder de bevolking van Saint-Martin daarbij te betrekken.

Beter mijden

De belangrijkste wegen zijn onbegaanbaar door opgeworpen barricades en reizigers die landen op de internationale luchthaven Princess Juliana kunnen niet doorreizen naar het Franse gedeelte.

De afgelopen dagen kwam het tot botsingen tussen demonstranten en de politie. De Franse autoriteiten raden toeristen aan naar het Nederlandse deel te gaan. De VS raden aan het Franse gedeelte voorlopig te mijden.

Ravage na orkaan Irma op Franse gedeelte van Sint Maarten Ravage na orkaan Irma op Franse gedeelte van Sint Maarten
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ravage op Sint Maarten: 'Auto's liggen op een hoopje, boten op de kant gewaaid'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore