Zware verkeersovertredingen

Man rijdt op agent in en jakkert op de vlucht door woonwijken

14 december 2019 12:50 Aangepast: 14 december 2019 17:27
Archieffoto Beeld © ANP

In Nuenen is vannacht een man uit Veghel aangehouden die niet alleen op een agent inreed, maar daarna wegvluchtte en met grote snelheid door de bebouwde kom jakkerde.

Toen de politie de 33-jarige man in Eindhoven wilde aanhouden omdat hij overlast bezorgde, reed hij de agent die een stopteken gaf bijna van de sokken. Alleen door opzij te springen kon de agent voorkomen dat hij werd aangereden.

Wapenstok

De man vluchtte vervolgens met grote snelheid weg en weigerde zijn auto aan de kant te zetten, ondanks stoptekens, zwaailichten en sirenes.

Hij reed volgens de politie door diverse woonwijken naar Nuenen, met snelheden tussen de 80 en 110 kilometer per uur waar maximumsnelheden van 30 en 50 kilometer per uur golden.

Toen de man uiteindelijk op een rotonde in Nuenen was klemgereden, ging hij er te voet vandoor. Toen hij eenmaal was gepakt, verzette hij zich hevig. De wapenstok moest eraan te pas komen om de man tot bedaren te brengen.

Rijbewijs kwijt

De man zit vast voor het begaan van zware verkeersovertredingen en is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De agent die bijna door hem omver werd gereden, heeft daarvan aangifte gedaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore