Amber Alert

Vermiste moeder met 14 maanden oud zoontje gevonden in hotel Düsseldorf

14 december 2019 08:34 Aangepast: 14 december 2019 11:03
Beeld © ANP

De 26-jarige vrouw met haar zoontje van 14 maanden uit Ede die werden vermist, zijn in goede gezondheid in een hotel in Düsseldorf gevonden. Dat meldt de politie. De moeder is aangehouden voor onttrekking.

Gisteren werd een Amber Alert uitgedaan omdat de politie zich ernstig zorgen maakte over de gezondheid van de twee. Waar die zorgen op waren gebaseerd, is niet bekendgemaakt. Ze waren voor het laatst gezien in Utrecht. De politie kreeg tientallen tips binnen. 

In hotel

Vannacht rond 3 uur vonden agenten de moeder en haar zoontje in een hotel in de Duitse stad nadat een getuige de twee had gezien. De precieze rol van de moeder wordt nog onderzocht. Beiden verkeren in goede gezondheid. In verband met de privacy wil de politie verder geen mededelingen doen.

Een Amber Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd als de politie vreest voor het leven van een vermist of ontvoerd kind. Het is erg uitzonderlijk dat zo'n bericht wordt uitgegeven: dat gebeurt hooguit één of twee keer per jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore