Ga naar de inhoud
Liquidatie

'Doodgeschoten Rachid Kotar zat in kamp tegen Taghi'

Politie deed gisteravond na de liquidatie onderzoek op de Escapade. Beeld © ANP

De man die gisteren in Amstelveen is doodgeschoten is de 39-jarige Rachid Kotar. Dat heeft de politie nu bevestigd. Kotar is een bekende van de politie en werd gisteren rond 17.15 uur doodgeschoten. Op de achterbank zat een 4-jarig kind.

Volgens Het Parool hoort Kotar tot een groepering van de Amsterdammer Karim B., alias 'Taxi'. De krant meldt op basis van bronnen binnen opsporingsdiensten dat hij de broer is van de in 2014 op een Zuid-Spaans terras geliquideerde Samir ‘Scarface’ B.

Op voet van oorlog

Het Parool stelt dat de groep rond Karim B. volgens de opsporingsdiensten al tijden op voet van oorlog leeft met de groep rond de voortvluchtige Ridouan Taghi en de gedetineerde Richard R., alias ' Rico de Chileen'.

Man
Lees ook:
Man doodgeschoten bij auto in Amstelveen, 4-jarig kind op achterbank

De politie zegt vandaag op zoek te zijn naar informatie over wat er rondom het slachtoffer heeft gespeeld wat mogelijk te maken heeft met deze gerichte actie.

Vluchtauto

Ook wil de politie graag informatie over de vluchtauto die de daders hebben gebruikt: een Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. De auto  werd later op de avond brandend aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht.