MDMA

Busje vol drugs met waarde van 10 miljoen van A2 gehaald

12 december 2019 14:30 Aangepast: 12 december 2019 14:32
Drugs in de bestelbus. Beeld © Politie

De autoriteiten hebben deze week een aantal grote drugsvangsten gedaan. Afgelopen dinsdag werd een 29-jarige Amsterdammer gearresteerd die rondreed in een gehuurde bus vol drugs.

De politie maakte de drugsvangst vandaag bekend. Agenten zagen dinsdagmiddag de bus rijden op de A2 ter hoogte van Best. Op een parkeerplaats werd het voertuig gecontroleerd: er zat 400 kilo aan MDMA-kristallen in dozen. De straatwaarde van de drugs is ongeveer 10 miljoen euro.

De verdovende middelen en de bus zijn in beslag genomen. MDMA wordt verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen en als poeder dat gesnoven kan worden. Daarnaast wordt MDMA vooral verkocht als xtc in tabletvorm.

Ook is vandaag bekendgemaakt dat bij een bedrijf in de haven van Vlissingen dinsdagmiddag een grote partij cocaïne is aangetroffen. Het gaat om ongeveer 1200 kilo en zat verstopt tussen bananen. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd. 

Gisteren heeft de douane in de Rotterdamse haven 550 kilo cocaïne gevonden tussen een lading mango's. De container waarin de drugs lagen was afkomstig uit Brazilië. De lading was bestemd voor Duitsland. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De drugs zijn vernietigd.

Drugs, verstopt tussen de mango's. Drugs, verstopt tussen de mango's.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dealers bestraft die bestelfolders voor drugs in brievenbus gooiden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore