Ouderactie met SP

Al meer dan 22.000 euro voor cadeaus gedupeerden toeslagenaffaire

12 december 2019 12:59 Aangepast: 12 december 2019 13:08
Beeld © ANP

Voor de kerstactie voor slachtoffers van de problemen met de kinderopvangtoeslag is al 22.000 euro binnengekomen.

Dat meldt de SP. Een groep ouders startte de actie met steun van de partij. Het is de bedoeling om de kinderen van de gedupeerden op deze manier toch een fijne kerst te bezorgen. Veel ouders kwamen in financiële problemen nadat ze waren beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag.

Tot 20 december

"Het is heel fijn dat er al zoveel geld binnenkomt, want we kunnen op deze manier zoveel mogelijk kinderen helpen", zegt een woordvoerder van de SP. Er zullen voor de kinderen onder meer pakketten worden samengesteld. Er kan tot 20 december geld worden gedoneerd.

"We hebben daarna nog tijd om de pakketten samen te stellen en dingen te regelen. Maar het kan zijn dat we de actie iets langer laten doorlopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Kerstactie voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire Belastingdienst

Geen geld naar ouders

De groep ouders die de kerstactie nu start, gaat zelf bekijken wie er wel en niet voor iets extra's in aanmerking komen. Het is niet de bedoeling dat er geld wordt overgemaakt naar de gedupeerde ouders - daardoor zouden ze juist nieuwe problemen kunnen krijgen met de Belastingdienst.

De gedachte is dat zij bijvoorbeeld cadeaubonnen krijgen, of dingen waar ze echt behoefte aan hebben. Een woordvoerder van de SP roept ook bedrijven op zich te melden als ze denken dat zij gedupeerden kunnen helpen.

Tranen bij ouders bij debat toeslagenaffaire

Het leven van Chermaine Leysner staat al jaren op zijn kop door de toeslagenaffaire. "Het is vreselijk, al die onmacht."

Tienduizenden gedupeerden

Staatssecretaris Snel (Financiën) heeft eerder compensatie beloofd voor een groep van 300 ouders die verbonden waren aan een gastouderbureau in Eindhoven.

Voor duizenden en mogelijk tienduizenden andere gedupeerden moet nog worden onderzocht of zij ook compensatie en genoegdoening zullen krijgen. Daar lopen nu twee onderzoeken naar, die pas na de jaarwisseling worden afgerond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Belastingdienst besprak compensatie, maar liet ouders in de kou staan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore