Snel uitverkocht

80.000 Nederlanders probeerden songfestivalkaartje te bemachtigen

12 december 2019 13:08 Aangepast: 12 december 2019 15:48
Tja, je moest een beetje geluk hebben... Beeld © ANP

Het was voor veel songfestivalliefhebbers een spannende gebeurtenis. Precies om 12.00 uur gingen de kaarten voor het evenement, dat in mei plaatsvindt in Rotterdam, in de verkoop. Mensen zaten ruim 20 minuten in spanning of ze een kaartje konden krijgen voor het songfestival. Sommigen hadden geluk.

Via het officiële verkoopkanaal werden kaarten voor twee halve finales, de finale en zes generale repetities verkocht. "Er hebben 80.000 mensen in wachtrij gestaan met meer dan 200.000 schermen open", zegt NPO-woordvoerder Danny Vormer tegen RTL Nieuws. "Alles is technisch gezien goed gegaan."

Hoeveel kaarten precies beschikbaar waren in deze eerste verkoopronde, wil de NPO niet zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestivalfans tussen hoop en vrees: 'Ik ben zó blij met mijn finaletickets'

Voor het Eurovisiesongfestival is de totale capaciteit van Rotterdam Ahoy 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Vormer: "Twee derde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans, en een groot deel hiervan is vandaag verkocht." De rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors.

Het ging rap: in 20 minuten waren de kaarten voor de liveshows uitverkocht. "En om 12.35 uur die voor de juryshows en 13.00 uur de familyshows."

Wie misgreep, kreeg dit plaatje te zien. Wie misgreep, kreeg dit plaatje te zien.

Er komt nog een verkoopronde, eind januari. Vormer: "De verwachting is dat tickets alsnog beschikbaar komen voor het publiek als de exacte plek voor het podium is bepaald en we precies weten hoeveel ruimte we nog nodig hebben voor techniek."

Ook wij probeerden een kaartje te krijgen...

De duurste tickets waren de kaartjes voor de finale. Daarvoor tellen de geluksvogels bijna 250 euro neer. Voor 18,50 euro kunnen belangstellenden aanwezig zijn bij de repetities voor de halve finales. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore