Grillroom ingestort

Onderzoek naar explosie Coevorden afgerond: geen misdrijf

11 december 2019 18:53 Aangepast: 11 december 2019 18:54
Het restaurant werd compleet verwoest door de explosie. Beeld © ANP

De politie heeft het onderzoek naar de explosie in Coevorden afgerond. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf, laat de politie weten. De grillroom stortte zaterdag in, waarna de 5-jarige Kenan urenlang onder het puin lag.

De explosie vond plaats in restaurant Ali Baba in de Sallandsestraat. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, want de restauranteigenaar en zijn zoontje lagen onder het puin. De vader kon al snel worden gered, maar de 5-jarige Kenan werd pas na uren bevrijd.

Gasexplosie

Al snel werd er uitgegaan van een gasexplosie. De politie laat daarover weten: "In het onderzoek is duidelijk geworden dat de druk vanuit het pand zelf is gekomen en dat door deze druk het pand is ingestort." 

De ravage is nog steeds groot in de straat in Coevorden, maar met Kenan en zijn vader Mahmoud gaat het gelukkig steeds iets beter. Eerder vertelde Mahmoud al aan RTL Nieuws hoe hij de angstaanjagende momenten had beleefd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Papa, ik ben hier!' Vader hoorde zoontje schreeuwen na explosie Coevorden

Het begon met stank in de grillroom, waarna Mahmoud de keuken inging om te kijken waar de stank vandaan kwam. Het lukte hem echter niet direct om de oorzaak te vinden.

Sterke gaslucht

Hij besloot verder te zoeken en in de kelder te kijken. Toen hij de deur openmaakte en het licht aandeed, ging het plotseling allemaal heel snel. "Ik rook ineens een heel sterke gaslucht en zag vuur branden. Binnen enkele seconden was alles ingestort."

Zo werd de 5-jarige Kenan na vijf uur gered

Omstanders applaudisseerden toen het jongetje door de hulpdiensten naar buiten werd gedragen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore