Poging tot doodslag

Man krijgt cel en tbs omdat hij politieauto van de weg drukte

10 december 2019 17:46 Aangepast: 10 december 2019 19:28
Beeld © ANP

Een 24-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging omdat hij onder meer een politieauto van de weg heeft gedrukt. De rechtbank vond dat 'poging tot doodslag'.

Het gebeurde in januari op een weg in Druten waar tegemoetkomend verkeer is. Toen de politie de man inhaalde, stuurde hij naar links en reed hij tegen de politiewagen aan. De agenten konden hierdoor een kilometer lang geen kant op. Daarna drukte de man de politieauto helemaal van de weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inbrekers slaan voor de zevende keer toe in brillenzaak

Wilde ook Bijenkorf oplichten

Maar dat was niet het enige waar de man vandaag voor werd veroordeeld. Hij stal ook drie motoren, een scooter, telefoon en pinpassen, waar hij geld mee opnam. Daarnaast vroeg de man namens een andere persoon huurtoeslag aan en wilde hij de Bijenkorf oplichten. Verder liep hij tijdens de jaarwisseling rond met een voorwerp dat op een wapen leek.

Hij werd wel vrijgesproken van mensenhandel van vijf vrouwen en oplichting, dwang, afpersing en bedreiging van deze vrouwen. Hij wilde dat zij financiële diensten of criminele activiteiten voor hem zouden verrichten, maar de rechtbank achtte uitbuiting niet bewezen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore