Cold Case Team

Na negen jaar verdachte aangehouden voor 'WK-moord' Richard Houtveen

10 december 2019 13:30 Aangepast: 10 december 2019 13:36
Richard Houtveen Beeld © Politie

Negen jaar na de gewelddadige dood van Richard Houtveen heeft de politie een verdachte aangehouden. Houtveen werd vlak na de WK-finale in 2010 neergestoken. De verdachte is een 42-jarige man uit Woerden, die al eerder in beeld was in deze zaak.

Richard Houtveen werd op 25-jarige leeftijd gedood nadat hij de WK-finale van 2010 had bekeken op een groot scherm in het centrum van Nieuwegein. Na afloop van de wedstrijd raakte de man betrokken bij een ruzie op straat. Hij werd daarbij aangevallen met een steekwapen. 

De 42-jarige verdachte die nu is aangehouden werd vlak na de dood van Houtveen ook opgepakt. Hij werd op dat moment niet verdacht van betrokkenheid bij de dood en werd dus ook niet vervolgd.

Cold Case Team

Inmiddels is er voldoende grond om de verdachte opnieuw aan te houden, meldt de politie. Vanaf 2012 is het Cold Case Team van de politie bezig met de zaak. "Sinds 2017 is er vol ingezet op deze zaak. We hebben daarbij veel onderzoek gedaan en ook via de media contact gezocht. Er zijn daarbij nieuwe getuigenverklaringen en bewijzen naar boven gekomen", laat politiewoordvoerder Martin de Wit weten. 

Het heropende onderzoek kwam begin dit jaar aan bod in Opsporing Verzocht. De politie vroeg daar aan het publiek om tips binnen te sturen. Afgelopen jaar voerde de politie meerdere keren onderzoek uit in het centrum van Nieuwegein. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Larissa (25) stierf niet door paardenbeet, maar door misdrijf'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore