Bedolven onder puin

'Papa, ik ben hier!' Vader hoorde zoontje schreeuwen na explosie Coevorden

09 december 2019 21:51 Aangepast: 10 december 2019 07:11
Kenan is in het ziekenhuis geopereerd aan zijn hand. Beeld © Privéfoto

Het waren angstaanjagende momenten voor Mahmoud Hasan (29) en zijn zoon Kenan (5). Ze werden zaterdag bedolven onder het puin nadat Mahmouds grillroom in Coevorden instortte. "Ik was in shock en dacht alleen maar aan mijn zoontje."

Mahmoud ging zaterdag samen met zijn 5-jarige zoon Kenan het restaurant binnen toen hij een vreemde lucht rook, vertelt hij aan RTL Nieuws. Hij ging de keuken in om te kijken waar de stank vandaan kwam, maar het lukte hem niet direct om de oorzaak te vinden.

Sterke gaslucht

Hij besloot verder te zoeken en in de kelder te kijken. Toen hij de deur openmaakte en het licht aandeed, ging het plotseling allemaal heel snel. "Ik rook ineens een heel sterke gaslucht en zag vuur branden. Binnen enkele seconden was alles ingestort."

Mahmoud in het ziekenhuis. Mahmoud in het ziekenhuis.

Even dacht hij dat zijn laatste uur geslagen had. "Ik dacht dat ik dood was. Maar ineens zag ik een opening boven mijn hoofd." Hij wist met enige moeite zelf onder de ingestorte muren vandaan te kruipen, nog voordat de eerste hulpdiensten waren gearriveerd.

Moeilijk moment

Op dat moment realiseerde hij zich dat zijn zoontje ook bedolven moest zijn onder het puin. "Dat was een heel moeilijk moment. Ik begon te schreeuwen. Plotseling hoorde ik hem roepen: 'Papa, ik ben hier!' Maar ik kon hem niet direct vinden."

Ondertussen was zijn vriend Khaled op de explosie afgekomen. "Er kwamen steeds meer mensen. Ik was in shock en wist niet wat ik moest doen. Ik dacht alleen maar aan mijn zoontje. Het deed pijn in mijn hart."

Zo werd de 5-jarige Kenan na vijf uur gered

Omstanders applaudisseerden toen het jongetje door de hulpdiensten naar buiten werd gedragen.

Binnen vijf minuten waren de eerste hulpdiensten ter plaatse. Mahmoud werd na ongeveer een halfuur naar het ziekenhuis gebracht, terwijl Kenan op dat moment nog onder het puin lag. "De uren in het ziekenhuis waren vreselijk. Toen ik eindelijk hoorde dat ook hij onderweg was naar het ziekenhuis en nog leefde, was ik heel opgelucht."

'Ik kan niet slapen'

Mahmoud heeft brandwonden op zijn gezicht en hand. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, maar de beelden staan nog op zijn netvlies. "Ik kan niet slapen als ik denk aan wat er is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ravage Coevorden: 'Eerst een knal, daarna een schreeuw'

Met Kenan gaat het inmiddels beter. Het jongetje is van de intensive care af. Gisteren is hij geopereerd aan zijn hand. Mahmoud verwacht dat hij over drie of vier dagen naar huis mag. "Het gaat goed met hem, maar ook hij kan er niet van slapen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sietses brandweerteam redde Kenan: 'Extra heftig als het om een kind gaat'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore