1250 meldingen

Flinke overlast scheurende en fout parkerende pakketbezorgers

09 december 2019 07:29 Aangepast: 09 december 2019 08:22
Een postbezorger van PostNL. Beeld © ANP

Pakketbezorgers maken er soms een zooitje van. Veilig Verkeer Nederland kreeg in een jaar tijd 1250 meldingen binnen van scheurende en fout parkerende chauffeurs. Omdat de overlast in de woonwijken toeneemt, trekt VVN nu aan de bel.

Rond de feestdagen is er altijd een piek te zien in het aantal pakketbezorgingen. Met 150 tot 200 pakketjes per dag - en betaling per bezorging - is de haast voor de bezorger vaak groot.

Extra druk

Die extra druk kan ervoor zorgen dat een bezorger sneller geneigd is om het niet zo nauw te nemen met de verkeersregels.

Behalve het snelle rijden is ook foutparkeren vaak een ergernis. Busjes die half op de weg of op de stoep staan geparkeerd, zorgen soms ook voor onveilige situaties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Consumentenbond klaar met PostNL om klachtenregen over pakketbezorging

Afleveren op servicepunt

PostNL en DHL vragen klanten om overtredingen van chauffeurs te melden. Deze bedrijven geven de chauffeurs trainingen voor veilig rijgedrag.

Volgens de VVN kun je er ook zelf voor zorgen dat de druk op je woonwijk vermindert door je pakketjes op een servicepunt in de buurt te laten afleveren.

Dit zijn je rechten als er iets mis is met de bezorging van je pakketje

Bestelling verkeerd bezorgd of pakketje stuk? Het gaat steeds vaker mis bij het bezorgen van pakketjes. RTL Z zocht uit wat je rechten zijn als het misgaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van