'Heel veel pijn'

Puppy Giorgio gewond nadat pootjes tussen roltrap komen

08 december 2019 22:27 Aangepast: 09 december 2019 09:29
Puppy Giorgio met zijn pootjes in het verband. Beeld © Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland

Een pijnlijke gebeurtenis voor puppy Giorgio. Het dier kwam met beide voorpootjes tussen de roltrap terwijl zijn baasjes aan het winkelen waren in het winkelcentrum in Amstelveen.

Het ging mis op de roltrap in warenhuis Hudson's Bay, schrijft de Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland op Facebook.

Veel bloed

Een chauffeur van de dierenambulance was niet aan het werk, maar wel in de buurt en besloot het diertje van zeven maanden oud te helpen. "Er was behoorlijk veel bloed. Onze chauffeur bekeek waar het bloed vandaan kwam en al snel bleek dat aan beide poten een nagel was gescheurd, wat erg veel bloed gaf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe formule: zo reken je uit hoe oud je hond is in mensenjaren

Kort daarna arriveerde ook de dierenambulance zelf. Medewerkers hebben beide poten verbonden om het bloeden te stoppen. Daarna zijn ze snel doorgereden naar een dierenarts. Daar bleek dat Giorgio's nagels tot op het nagelbed (het roze gedeelte van de nagel) waren gescheurd.

Veel pijn

"Giorgio had erg veel pijn. De dierenarts besloot de poten opnieuw in het verband te zetten en hem de tijd te geven te bedaren."

Inmiddels gaat het een stuk beter met de hond. "Giorgio is onder narcose geholpen. Hij moet nog even in het verband en dan kan hij gewoon weer pijnvrij verder."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore