Explosie grillroom

Pastoor Coevorden enorm aangeslagen: 'De hele stad leeft mee'

08 december 2019 14:57 Aangepast: 08 december 2019 15:33
Pastoor Tjepkema voor de parochiekerk in Coevorden. Beeld © Eigen foto

Pastoor Tjitze Tjepkema woont om de hoek bij grillroom Ali Baba, die gisteren na een explosie instortte. De eigenaar en zijn zoontje Kenan (5) zijn inmiddels levend onder het puin vandaan gehaald. Tjepkema kent ze goed. "Ik ben zo opgelucht."

"Ik ben enorm aangeslagen", vertelt pastoor Tjepkema. Een van zijn parochiekerken zit op een steenworp afstand van de grillroom waar gisteren de explosie was. Als hij een feestje heeft met bijvoorbeeld communicanten, wil hij weleens pizza's halen bij Ali Baba. "Ik ken de eigenaar goed, het is een sympathieke man."

Enorm opgelucht

Tjepkema merkt dat er in Coevorden veel medeleven is voor het gezin. "De mensen hier zijn nuchter, maar het is een hechte samenleving. Dat gevoel zit diep van binnen. Dat merk je als er iets gebeurt. Veel inwoners leven met het gezin mee. Het is echt een gemeenschap."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toestand Kenan (5) stabiel na vijf uur onder puin in Coevorden

Bidden

Gisteren tijdens de avondmis was de reddingsoperatie voor Kenan, het zoontje van de eigenaar, druk aan de gang. "We bidden voor iedereen, maar hebben ook zeker stilgestaan bij de explosie." 

Direct na de mis hoorde Tjepkema dat Kenan in kritieke toestand onder het puin vandaan is gehaald. "Ik was zo enorm opgelucht."

Bewondering voor hulpverleners

Meneer Hassan is de derde eigenaar van grillroom Ali Baba in Coevorden. "Veel Coevordenaren komen er al jaren. Alle drie de eigenaren zijn sympathiek. Ze zijn gewoon zichzelf, aardig. Het zijn vriendelijke jongens."

Ook heeft Tjepkema veel bewondering voor de hulpverleners. "De discipline en toewijding van die mensen is enorm. Daar mogen we heel trots op zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ravage Coevorden: 'Eerst een knal, daarna een schreeuw'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore