Explosie Coevorden

Toestand Kenan (5) stabiel na vijf uur onder puin in Coevorden

08 december 2019 12:56 Aangepast: 08 december 2019 13:33
Het ingestorte pand in Coevorden. Beeld © RTL Nieuws

De toestand van de 5-jarige Kenan, die urenlang onder het puin lag nadat een grillroom in Coevorden instortte, is stabiel. Hij werd gisteren na een lange reddingsoperatie in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat om het zoontje van de restauranteigenaar. De reddingsoperatie naar de 5-jarige Kenan duurde vijf uur. 

Warme reacties

"We hebben vanochtend contact gehad met de familie van Kenan", zegt burgemeester Bert Bouwmeester op Facebook. "Ze zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis en de toestand van Kenan is stabiel. Als burgemeester wil ik de inwoners bedanken voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverleners."

Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt Kenan nu nog op de intensive care, maar de familie hoopt dat hij vanmiddag naar een lichtere afdeling mag.

De explosie was gisteren rond 15.00 uur in grillroom Ali Baba in de Sallandsestraat. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Vader ook stabiel

De vader van Kenan, de eigenaar van de grillroom, was al eerder op de dag uit het puin gehaald. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de burgemeester is de toestand van de vader ook stabiel.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie gaat maandag verder met forensisch onderzoek, dat naar verwachting enkele dagen gaat duren. Hierbij wordt specialistisch materiaal ingezet, zegt een politiewoordvoerster. De locatie is afgezet met hekken. Omwonenden konden zaterdagavond terug naar huis maar mochten niets opruimen, verzocht de gemeente per brief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kenan (5) na vijf uur uit puin gehaald na explosie in Coevorden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore