Ga naar de inhoud
Heterdaad

Jongens (11, 12 en 13) gepakt met molotovcocktail in Den Haag

Agenten in de Haagse wijk Duindorp. Beeld © ANP

Drie jongens (11, 12 en 13) die gistermiddag met spiritus en vuurwerk in de weer waren in Scheveningen, zijn door de politie meegenomen naar het bureau. Iemand had de jongens betrapt op de Badhuisstraat en vastgehouden tot de politie arriveerde. Vermoedelijk waren ze een molotovcocktail aan het maken.

De politie verrichtte gisteren in totaal negentien aanhoudingen in Den Haag - allemaal tieners - voor onder andere openbare geweldpleging, bezit van illegaal vuurwerk, brandstichting en pogingen daartoe. Rond middernacht waren er op meerdere locaties in Den Haag branden. Niet van iedere brand is de oorzaak bekend, meldt de politie.

Molotovcocktail

De drie jongens die vermoedelijk bezig waren met een molotovcocktail zijn inmiddels vrijgelaten. De twee oudste verdachten moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij het Openbaar Ministerie. De 11-jarige jongen is te jong om bestraft te kunnen worden.

Vorige week werd in Duindorp een 9-jarige jongen staande gehouden met een molotovcocktail

Politie
Lees ook:
Politie betrapt 9-jarige jongen met molotovcocktail in Duindorp

Rond 22.00 uur verrichtte de politie zes aanhoudingen in de Hoogkarspelstraat voor openlijke geweldpleging en brandstichting. Onder hen waren drie mannen van 19 en jongens van 13, 15 en 17. Ze worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd met zwaar vuurwerk.

Onrustig

Het is al ruim een week onrustig in de Haagse wijken Duindorp en Scheveningen. Vermoedelijk gebeurt dat uit onvrede over het afgelasten van de jaarlijkse vreugdevuren.

De politie roept getuigen van verdacht gedrag op zich direct te melden.

Duindorper
Lees ook:
Duindorper Leo: 'Dit gaat alle perken te buiten, wij gingen elkaar met blote vuisten te lijf'
Bron: RTL Nieuws