Explosie in grillroom

Omwonenden ingestort pand Coevorden weer thuis, onderzoek gaat morgen verder

08 december 2019 10:30 Aangepast: 08 december 2019 11:06
De ingestorte grillroom in Coevorden. Beeld © ANP

Alle omwonenden van de ingestorte grillroom in Coevorden zijn weer thuis. De politie start morgen een onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Het gas, water en de elektriciteit van de woningen was tijdens de reddingsoperatie afgesloten. Gisterenavond is alles weer aangesloten en konden buurtbewoners weer veilig hun woning in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ravage Coevorden: 'Eerst een knal, daarna een schreeuw'

De explosie was rond 15.00 uur in grillroom Ali Baba in de Sallandsestraat. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De eigenaar werd al snel onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingsoperatie Kenan

De reddingsoperatie van zijn 5-jarige zoontje Kenan duurde vijf uur. Hij is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met Kenan en zijn vader gaat, is niet bekend. Kenan was gisteren nog wel aanspreekbaar.

Zo werd de 5-jarige Kenan na vijf uur gered:

Zijn vader, de restauranteigenaar, werd eerder onder het puin bevrijd.

Onderzoek

De Sallandsestraat is met hekken afgezet. Morgen gaat de politie uitzoeken wat de oorzaak is van de explosie in de grillroom. "We gaan onder andere een kraan inzetten en branddeskundigen. Uit dat onderzoek moet blijken wat er precies is gebeurd", zegt een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kenan (5) na vijf uur uit puin gehaald na explosie in Coevorden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore