30.000 euro waard?

Levana vindt parel in oester tijdens etentje in Amsterdam

07 december 2019 21:07 Aangepast: 08 december 2019 09:09
Levana Haak met haar unieke vondst.

De Amsterdamse Levana Haak dacht vanmiddag gewoon wat oesters te eten met vrienden, tot ze opeens een vrij uniek moment beleefde. "Ik voelde iets in mijn mond, spuugde het uit en toen had ik opeens een parel in mijn hand."

Het Amsterdamse restaurant Fyrre hield vandaag een oestermiddag: ze werden geserveerd voor maar één euro. Dat klonk de 30-jarige Levana goed in de oren, dus ze besloot een vorkje mee te prikken met wat vrienden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Man vindt parel in oester tijdens lunch in New Yorks restaurant

Traanvormig

Dat werd een wel heel bijzonder vorkje toen Levana de parel vond. Haar vrienden dachten aanvankelijk nog dat ze hen voor de gek hield. Binnen de vriendengroep worden wel vaker grapjes gemaakt over het vinden van parels in oesters.

De parel en de oester. De parel en de oester.

Maar toen duidelijk werd dat Levana bloedserieus was, pakten ze direct hun telefoons erbij om op te zoeken wat ze in handen hadden. "De parel is traanvormig. Dat is vrij uniek. Die vind je niet vaak."

De eigenaar van het restaurant stond perplex, alle andere gasten wilden de parel zien en een ober tipte Levana om de parel goed op te bergen. Inmiddels zit hij veilig in een luciferdoosje. "Dit is echt super vet om mee te maken."

10 tot 30.000 euro

Zo wordt een relatief goedkope avond wellicht nog een avond die geld op kan leveren. "De waarde van parels kan nogal variëren. Hij kan 10 euro zijn, maar ook 30.000. Ik ga maandag meteen naar de juwelier."

Toch gaat ze hem voorlopig niet wegdoen, ongeacht de waarde. "Het is veel leuker om er een sieraad van te maken. Als ik ooit in een situatie terecht kom dat ik veel geld nodig heb, kan ik hem altijd nog verkopen."

Levana Haak met haar unieke vondst. Levana Haak met haar unieke vondst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore