Grote buit

Inbrekers slaan voor de zevende keer toe in brillenzaak

07 december 2019 19:11 Aangepast: 08 december 2019 01:26
De ravage in de winkel na de inbraak. Beeld © Corrina Slinger-Kortekaas

'Dit kan toch niet waar zijn', dacht Corrina Slinger-Kortekaas toen ze donderdagnacht wakker werd van glasgerinkel en het inbraak-alarm. Ze hoopte dat ze een nachtmerrie had, maar niets bleek minder waar. Voor de zevende keer in tien jaar tijd werd er ingebroken in haar brillenzaak in Zandvoort.

Om 03.43 uur werd Corrina wakker van een 'zwaar vallend geluid', schrijft ze in een emotioneel Facebookbericht. Aanvankelijk dacht ze dat het haar man was die van de trap is gevallen, maar al snel zag ze dat het om een inbraak ging.

Ravage

Woedend werd ze toen ze daarachter kwam. Schreeuwend 'als een viswijf' pakte ze haar telefoon om de politie te bellen. Ondertussen liep ze naar beneden, naar de winkel waar ze samen met haar man Ton boven woont. "Op dat moment merk ik dat ik door glas loop. Mijn ogen wennen aan het donker en stukje bij beetje dringt de ravage tot mij door", schrijft ze op Facebook.

Een ravage die pas tegen 08.00 uur 's ochtends opgeruimd kon worden, omdat de politie rond die tijd klaar was met het bekijken van de schade en de bewakingsbeelden. De brillen werden opgeruimd, de deur gerepareerd en Corrina inventariseerde samen met haar man wat er weg was.

Dure brillen

Dat bleek een grote buit te zijn, vertelde Corrina's man Ton aan NH Nieuws. Zo'n dertig brillen van een duur merk zijn gestolen. Die zijn 500 tot 1000 euro per stuk waard. "Het begint echt vuil te worden. Zoveel diefstallen, berovingen en inbraken in tien jaar."

Volgend jaar zou het stel het 60-jarig bestaan van de winkel feestelijk vieren. Corrina: "Maar na 7 keer in 10 jaar tijd de dupe te zijn geworden van lui die voor hun luxe en gemak jouw zuurverdiende spullen weghalen, is de lol er nu even af. Ik hoop dat karma die lui achtervolgt en/of dat de politie ze snel heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dieven komen geregeld terug voor nog een inbraak: 'Ze kennen de weg al'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore