Ga naar de inhoud
Veel ooggetuigen

Ravage Coevorden: 'Eerst een knal, daarna een schreeuw'

Het ingestorte pand aan de Sallandsestraat in Coevorden. Beeld © Hans van Vuurde

"Het pand is totaal verwoest. Het dak ligt op de grond." Ooggetuigen vertellen vol ongeloof wat ze zien in de Sallandsestraat in Coevorden, waar grillroom Ali Baba door een explosie is ingestort. Michel Kok, eigenaar van café De Oale Jan, zegt: "Iedereen is in paniek."

Rond 15.00 uur vond de ontploffing plaats in het restaurant, de oorzaak is nog niet bekend. Een 5-jarige jongen ligt al urenlang onder het puin. Een woordvoerder van Bert Bouwmeester, de burgemeester van Coevorden, zegt dat er twee mensen gewond zijn geraakt. 

Hulpdiensten

Hulpdiensten rukten massaal uit. "Ik zie vijf brandweerwagens, een hoogwerker, drie ambulances en de traumahelikopter vliegt net weg", vertelde Kok aan het einde van de middag. "Iemand schijnt gewond afgevoerd te zijn."

Vanaf de voordeur van zijn café op nummer 14 zag Kok dat zo'n honderd mensen in de straat stonden te kijken wat er aan de hand was. "Er gebeurt iets in het dorp, dus iedereen is in paniek."

Bekijk hier de beelden:

00:39
Op beelden is een pand met twee verdiepingen te zien die volledig is ingestort.
Kenan
Lees ook:
Kenan (5) na vijf uur uit puin gehaald na explosie in Coevorden

Kok kent de eigenaren van Ali Baba. Ze kwamen wel eens eten in zijn café. "Het is wel heftig", zegt hij. Maar kijken doet hij niet. "Ik ben geen ramptoerist. En ik kan er weinig aan veranderen." 

Schreeuwen

Hans uit Coevorden was ook in de straat, bij zijn schoonmoeder die langs het grillrestaurant woont. "Ze hoorde eerst een knal en daarna hoorde ze iemand schreeuwen. Toen zag ze dat het hele pand was ingestort."

Ook Hans vertelde dat er veel mensen op straat stonden te kijken naar wat er aan de hand is. "Iedereen is naar buiten gekomen. Er hangt ook een hoogwerker boven en de politie heeft een drone ingezet."

Gewonden

Jelle Hellinga heeft een slagerij in de straat. Van buurtbewoners hoorde hij dat er meer mensen gewond zouden zijn.

Zelf zag Hellinga hoe één persoon gewond onder het puin vandaan werd gehaald. Maar hoe het met hem of haar gaat, weet hij niet. "Toen ik zag dat er genoeg mensen aanwezig waren, ben ik teruggegaan. Ik kon daar niets doen."