8500 kaarten

Ook Rotterdamse minima krijgen kaarten voor Eurovisiesongfestival

06 december 2019 10:50 Aangepast: 06 december 2019 11:18
Wethouder Said Kasmi (midden) met Richard Groenendijk en diens man Beeld © ANP

Voor inwoners van Rotterdam die niet veel te besteden hebben, stelt de gemeente 8500 kaarten voor het Eurovisiesongfestival beschikbaar.

"We vinden het belangrijk om ook deze Rotterdammers een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens een van de songfestivalshows," zegt cultuurwethouder Said Kasmi.

Niet alleen happy few

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival dat er zo'n groot aantal kaarten naar de inwoners van de gaststad gaat. 

"Het Eurovisiesongfestival is een feest voor de hele stad, voor het hele land en voor alle bezoekers", zegt Kasmi. "Niet alleen voor de happy few met een kaartje voor de finale, maar echt van en voor iedereen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Weinig kaartjes voor songfestival, maar iedereen maakt kans

Ticketactie minima

  • Inwoners met een smalle beurs kunnen van 11 december tot en met 7 januari meedoen aan een actie waarbij ze tickets voor de repetitie- en finaleshows kunnen winnen.
  • Het Eurovisiesongfestival beslaat, inclusief repetities, negen avonden. Voor elke avond zijn zo'n duizend 'mimimakaarten' te krijgen. In totaal wordt een op de zeven beschikbare kaarten gebruikt voor de winactie.
  • Rotterdammers die in aanmerking denken te komen voor de actie kunnen zich tot 7 januari aanmelden op de website van de gemeente. Voor elke 'winnaar' zijn twee kaarten beschikbaar. 
  • De gemeente gaat wel controleren, op basis van inkomens- en uitkeringsgegevens, of mensen die zich aanmelden inderdaad tot de groep minima behoren. Bij meer dan 4250 aanmeldingen wordt geloot onder toezicht van een notaris.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore