Sinterklaas

Dit is de mooiste sinterklaassurprise van Nederland

05 december 2019 13:54 Aangepast: 06 december 2019 08:03
Winnaars surprisewedstrijd Beeld © RTL Nieuws

Een superheld, een tijger en een huisje hebben de surprisewedstrijd van RTL Nieuws gewonnen. De meeste stemmen kreeg de Super Mario-surprise die Nathalie samen met haar dochter maakte.

Op onze Facebookpagina kon gestemd worden op tien surprises die de redactie had geselecteerd uit honderden inzendingen. Opvallend was dat er dit jaar veel lama’s, flamingo’s en borden met sushi werden ingezonden.

De winnende Super Mario van Nathalie uit Waddinxveen is ongeveer 1 meter 60 hoog en gemaakt met behulp van een Mario-poster, chipsdozen en heel veel crêpepapier. "Vooral het maken van de propjes van crêpepapier duurde heel lang", vertelt ze.

Super Mario Super Mario

Nathalie maakte de surprise vorig jaar ook al, maar omdat ze zijn verhuisd en haar dochter ook dit jaar een jongetje trok, kon ze het succesnummer herhalen. "Het was de grootste surprise van de klas. Je wilt toch ook dat jouw kind een mooie surprise krijgt, dus daarom help ik mijn dochter bij het maken ervan."

Nummer twee in de wedstrijd werd de gamende tijger van negenjarige Caio uit Arnhem. Van karton, koffiebekertjes, een ballon en papierplakband maakte hij het roofdier.

Zijn moeder Deborah vertelt dat ze alleen geholpen heeft met de kop. "Mijn kinderen zijn gewoon heel creatief en handig. Het was wel vervelend dat mensen op Facebook zeiden dat hij de surprise niet zelf had gemaakt, want hij heeft er echt heel erg zijn best op gedaan."

Fotoserie: dit is hoe Caio zijn surprise maakte

Caio gebruikte karton als basis

Een ballon werd het hoofd

Daarna omwikkelde hij het geraamte met papierplakband

Papierplakband kun je meteen overschilderen

Caio gebruikte plaatjes van internet als inspiratie

Caio is erg trots op het eindresultaat

Deborah gaf nog een goede tip voor volgend jaar. "Als je papierplakband gebruikt in plaats van papier-maché is het net zo stevig en hoeft het niet te drogen. Je kan er dan gewoon meteen overheen schilderen."

Huisje uit Up Huisje uit Up

Fleur van 12 uit Katwijk aan Zee is derde geworden. Zij maakte het huisje uit de film Up na.

Bijzondere surprise

Met bouwmateriaal van haar vader en ijzerdraad werd een constructie gemaakt waardoor het lijkt alsof de ballonnen boven het huis zweven.

Haar moeder vertelt dat Fleur heel graag een bijzondere surprise wilde maken. "Het is het laatste jaar. Ze zit in groep 8 en daarom wilde ze extra haar best doen. Het meisje voor wie de surprise was, was er gelukkig ook heel blij mee."

Speciale vermelding is er voor de Vogelrok-surprise van Wanda uit Lemmer. De Efteling was zo enthousiast dat zij één van hun attracties had uitgebeeld dat het pretpark haar twee vrijkaarten heeft opgestuurd. Een woordvoerder benadrukt dat ze dat echt niet zomaar doen, maar dat dit voor hen de winnaar van de surprisewedstrijd is.

Vogelrok Vogelrok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore