Bellen voor coke

Dealers bestraft die bestelfolders voor drugs in brievenbus gooiden

05 december 2019 13:06 Aangepast: 05 december 2019 13:19
(archieffoto) Beeld © ANP

De Tilburgers Anil E. en Lucas van der K. dachten het helemaal voor elkaar te hebben: een drugsbesteldienst. Om klanten te werven gooiden ze in april een bestelfoldertje met hun koopwaar in de bus bij Tilburgse studentenhuizen, met toevoeging van hun telefoonnummer. Dat bleek net een stap te veel.

Cocaïne, lsd, xtc, valium en speed, de twee beschikten over een ware drugsapotheek. De studenten in een van de huizen wisten niet wat ze zagen toen ze het lijstje vonden. Ze schakelden meteen de politie in. 

Gratis pilletje

Agenten belden de dealers daarna op om zogenaamd drugs te kopen. Van der K. kwam daarop te laat op de afspraak. Omdat hij zo lang had moeten wachten, kreeg de agent bij de zogeheten pseudokoop één pilletje gratis voor het ongemak - hij kreeg er zes in plaats van de bestelde vijf.

Het tweetal werd opgepakt en zat een maand lang vast. Beiden erkenden dat ze in drugs handelden. Van der K. zei dat hij met de verkoop was begonnen omdat hij een cocaïneverslaving wilde bekostigen. E. was ontslagen en had moeite met het betalen van zijn vaste lasten, zei hij.

Drugs 'heel gewoon'

Volgens de politierechter waren de twee 'niet de grootste criminelen'. Hij noemde de zaak een voorbeeld van hoe gewoon drugs tegenwoordig worden gevonden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore