Geen Hardshock

Burgemeester Hellendoorn is drugsgebruik zat en weigert vergunning festival

05 december 2019 08:34 Aangepast: 05 december 2019 10:55
Hardshock Festival

Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, heeft geen zin meer in grootschalige feesten in haar gemeente waarbij overmatig drugs wordt gebruikt. Daarom heeft ze een vergunning geweigerd aan het Hardshock Festival.

Met het verbod wil ze een discussie op gang brengen over het drugsgebruik op feesten. Veel bezoekers stappen na afloop onder invloed achter het stuur, en dat is erg gevaarlijk.

Enorm veel pillen

"We zijn erg blij wanneer er een xtc-lab wordt opgerold. En vervolgens faciliteren we de drugsmarkt door zo'n festival een vergunning te geven", zegt Raven in De Telegraaf. Volgens de burgemeester is het alom bekend dat er op Hardshock 'enorm veel pillen' worden gebruikt. "Ik wil het daarom niet."

Ze hoopt dat andere gemeenten haar voorbeeld gaan volgen en heeft al contact gehad met 14 collega-burgemeesters in haar regio, die er positief over waren.

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben ooit xtc gebruikt: dit moet je weten over de drug

In deze video leggen we uit wat er allemaal in xtc zit en wat de effecten zijn van de drug.

Grapperhaus: minder festivals

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid pleitte eerder dit jaar al voor minder festivals in Nederland in zijn strijd tegen drugscriminaliteit. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten niet aan.

Er worden in ons land jaarlijks 1100 festivals georganiseerd en alle bezoekers controleren op pillen of coke is volgens Grapperhaus niet meer te doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore