Kaartjes op naam

Organisatie songfestival neemt maatregelen tegen woekerprijzen

05 december 2019 05:11 Aangepast: 05 december 2019 08:18
Onthulling van de Songfestival-tegel voor de deur van Ahoy van afgelopen maandag.

De organisatie van het Eurovision Songfestival in Rotterdam gaat alleen kaartjes op naam vrijgeven. Ook kunnen mensen per persoon maximaal vier tickets kopen en kan er bij de entree van Ahoy om identificatie worden gevraagd.

De organisatie wil daarmee zwarthandel en prijsopdrijving tegengaan. "We willen bedrijven die er alleen maar aan willen verdienen de wind uit de zeilen nemen", zegt uitvoerend producent Sietse Bakker. 

De goedkoopste kaartjes zijn 18,50 euro, de duurste 248,50. Voor de hoofdprijs heb je een staplaats in Ahoy bij de finale, voor het kleinste bedrag hebben mensen een plek met beperkt zicht bij een repetitie. In totaal zullen er ongeveer 65.000 kaartjes verkocht worden voor negen shows: repetities, halve finales en de finale. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister komt met 12,4 miljoen over de brug voor songfestival

De kaartjes gaan in drie fasen in de verkoop. Op 12 december worden om 12:00 uur de eerste tickets vrijgegeven via de officiële website van de organisatie. Eind januari en medio maart worden de resterende kaartjes verkocht. Twee derde van de tickets gaat in de vrije verkoop, de rest is voor delegaties van de deelnemende landen. 

Gratis toegang 

Bijzonder is dat inwoners van de gemeente Rotterdam met een laag inkomen kans maken op gratis toegang. Het gaat om 500 kaarten voor de finale en duizend voor de halve finales of repetities. Hoe die tickets verloot worden, maakt de organisatie later bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rotterdam heeft alle songfestivalvrijwilligers al bijna binnen

Bakker erkent dat de prijzen van tickets voor de finale fors zijn, maar in vergelijking met voorgaande edities valt het volgens de producent mee. "De vorige gaststad Tel Aviv had veel hogere prijzen en dat zorgde ervoor dat sommige shows niet eens uitverkocht waren. Wij wilden aantrekkelijker prijzen."

De halve finales van het songfestival in Rotterdam worden gehouden op 12 en 14 mei, de finale op 16 mei. Gisteren werd bekendgemaakt dat Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit de show gaan presenteren. 

Chantal en Edsilia over presentatie songfestival: 'Geen twee keer nadenken'

Samen met Jan Smit zijn Chantal Janzen en Edsilia Rombley uitverkorenen om het songfestival te presenteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van