Zoek het op

Zo vaak rijdt de trein op tijd op jouw station

07 december 2019 12:05 Aangepast: 07 december 2019 12:11
De punctualiteit van de 393 stations van Nederland.

Vertraging of een uitgevallen trein is zeer vervelend als reiziger. Uit onderzoek van RTL Nieuws en Vertraagd.com blijkt dat het nogal uitmaakt vanaf welk station je reist. Benieuwd hoe vaak treinen op stations bij jou in de buurt vertraagd zijn? Bekijk dan de kaart hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brabanders moeten vaker wachten op de trein dan de rest van Nederland

Verantwoording: zo hebben wij de vertraging berekend

Voor deze kaart is gebruik gemaakt van gegevens uit InfoPlus, een systeem van NS en ProRail dat gebruikt wordt voor het tonen van reisinformatie op het station en het perron. Die gegevens zijn openbaar beschikbaar. Er worden automatisch updates gestuurd bij wijzigingen aan treinen (vertraging erbij, vertraging eraf, uitval en aankomst en vertrek op een station).

De percentages zijn berekend door te kijken naar alle treinen die reden of moesten rijden tussen 9 december 2018 tot 2 december 2019. Zo is in totaal van bijna 33 miljoen aangekomen en vertrokken treinen op Nederlandse stations bekeken of ze op tijd waren. Een aantal uur na aankomst van een trein op een station is de definitieve status vastgesteld. Treinen gelden als 'te laat' bij vijf minuten of meer vertraging of als ze zijn uitgevallen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We mogen eigenlijk niet klagen over het spoor, al zijn we nog geen Japan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van