Ga naar de inhoud
Nog 5 mensen vast

Taakstraffen en boetes voor relschoppers Duindorp

Ook gisteravond werd in de Haagse wijk Duindorp een aantal mensen opgepakt. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft relschoppers in Duindorp boetes of taakstraffen opgelegd. Twee mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Haagse wijk moeten later voor de rechter komen. Eén van hen woont in Duindorp, de ander in een andere Haagse wijk.

Van de 34 mensen die de afgelopen dagen zijn aangehouden, zitten er nog vijf vast, meldt het OM. De twee die later moeten voorkomen, zijn wel vrijgekomen, maar mogen zich 's avonds niet op het Tesselseplein in Duindorp vertonen en moeten met de jaarwisseling binnenblijven.

Geen vreugdevuur

Onder de arrestanten zijn 23 minderjarigen. De jongste is 11 jaar, de oudste 58. De meesten komen uit Duindorp, waar het al dagen onrustig is omdat mensen boos zijn dat er tijdens oud en nieuw geen vreugdevuur komt op het strand.

Duindorper
Lees ook:
Duindorper Leo: 'Dit gaat alle perken te buiten, wij gingen elkaar met blote vuisten te lijf'

Burgemeester Remkes van Den Haag had gisteren al aangekondigd korte metten te maken met de relschoppers. "Ik laat me op geen enkele manier chanteren", zei hij over hun acties. Ze richtten vernielingen aan, stichtten brandjes en bestookten de politie met zwaar vuurwerk.

"Mensen voelen zich geïntimideerd en durven niet meer de straat op", zei Remkes ook. "Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert."

Reljeugd Duindorp sticht brandjes en smijt met hekken

00:47
Inwoners van Duindorp lieten de afgelopen dagen weten dat ze boos zijn om het besluit de vreugdevuren met oud en nieuw te schrappen.