Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Begroting rond

Minister komt met 12,4 miljoen over de brug voor songfestival

04 december 2019 13:00 Aangepast: 04 december 2019 14:53
Ahoy maakt zich klaar voor het songfestival. Beeld © ANP

Minister Slob stelt 12,4 miljoen euro beschikbaar voor de drie uitzendingen van het songfestival. Dat wordt bekostigd uit een meevaller in de reclame-inkomsten van de publieke omroep. De publieke omroep had om de ruim 12 miljoen gevraagd, om de begroting voor de organisatie van het festijn rond te krijgen.

In het totaal is berekend dat de drie televisie-uitzendingen naar schatting 26,5 miljoen euro gaan kosten. Daarvan betaalt de NPO 2,5 miljoen en omroep Avrotros 2 miljoen euro.

De bijdrage van de European Broadcasting Union, de sponsorgelden en de tickets leveren samen naar schatting 9,6 miljoen op. Dan blijft er dus nog 12,4 miljoen over. Dat wordt nu dus bekostigd uit de Ster-gelden.

Akkoord van omroepen

Vorige week zei Slob al in de Kamer dat de seinen op groen stonden. Maar hij wilde zeker weten dat alle omroepen ermee akkoord zijn dat de meevaller in de Ster-inkomsten hiervoor wordt gebruikt. Daar is nu akkoord voor gegeven, schrijft Slob aan de Kamer: Dat akkoord was nodig, omdat de Ster-inkomsten in de zogenoemde Algemene Mediareserve terechtkomen. Dat is geld dat normaal gesproken bestemd is om (een deel van) de NPO uit te bekostigen.

"Ik heb inmiddels van het College van Omroepen begrepen dat het geen bezwaar heeft tegen de gevraagde bijdrage vanuit de Algemene Mediareserve", aldus de minister.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van