'Bloederige gevolgen'

Van der Heyden doet stap terug bij Ongehoord Nederland na Holocaustophef

04 december 2019 11:19 Aangepast: 04 december 2019 11:20
Haye van der Heyden in 2017 bij de première van de musical De Grote Drie Beeld © ANP

Na de nodige ophef over uitspraken die hij deed over Holocaustontkenners heeft tekstschrijver en cabaretier Haye van der Heyden besloten een stap terug te doen bij Ongehoord Nederland.

Ongehoord Nederland wil een publieke omroep worden, en Van der Heyden is een van de oprichters. Hij wil niet langer 'een gezicht' zijn van de omroep in wording.

Ruimte voor Holocaustontkenners

Van der Heyden lag onder vuur omdat hij in een radio-interview zei dat Holocaustontkenners in de programma's van Ongehoord Nederland de ruimte moeten krijgen om hun verhaal te doen.

"De gevolgen in de media van het in mijn ogen prima verlopen interview bij de Perstribune van afgelopen zondag waren dusdanig heftig en bloederig dat ik echt geen behoefte heb aan meer", schrijft hij aan het bestuur van de omroep.

In rancune gesmoord

"Elke nuance werd ogenblikkelijk in rancune gesmoord. Zonde van mijn tijd. Die besteed ik liever aan het produceren van content voor jullie. Ik blijf namelijk graag en met nieuwe energie betrokken bij Ongehoord Nederland, vanaf nu als buitenproducent en vlogger", zegt Van der Heyden.

Ongehoord Nederland zegt een omroep te willen worden voor 'de mensen die Hilversum amper ziet staan'. Het is een initiatief van onder anderen oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens.

Arnold Karskens vertelt bij Beau waarom Ongehoord Nederland is opgericht:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore