Dakloos

Geen winterkou, maar woonunits voor overlast gevende 'bosslapers' Ede

03 december 2019 20:57 Aangepast: 03 december 2019 22:21
Foto ter illustratie. Beeld © ANP

In Ede slaapt een groep mannen en vrouwen al jaren in de bossen. Maar als het aan de gemeente ligt, komt daar nu verandering in. Ede plaatst woonunits op een voormalig kazerneterrein.

De woonruimtes zijn bedoeld voor zo'n vijftien 'hardnekkige buitenslapers'. De mannen en vrouwen slapen in sommige gevallen al meer dan tien jaar in de buitenlucht en passen volgens de gemeente niet in de reguliere nachtopvang. De groep zou overlast veroorzaken door inbraken, diefstallen en het achterlaten van gebruikte spuiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Honderden veteranen leven in daklozenopvang of op straat'

Overdag zijn de daklozen al vaak te vinden op de oude kazerneterreinen in Ede. Daar is ook een sociaal pension van het Leger des Heils. Het plaatsen van de units in de buurt van deze opvang ligt daarom voor de hand.

Vóór de kerst onder dak

Ede zoekt al lang naar een oplossing voor de 'bosslapers'. Het college maakt nu haast met de opvang, omdat het niet wil dat daklozen buiten slapen in de winterkou.

De gemeente gaat er alles aan doen om de groep 's nachts naar binnen te krijgen, zegt de woordvoerder. Het is de bedoeling dat de daklozen nog voor de kerst in de huisjes kunnen slapen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore