'Verdachten zijn neven'

Slachtoffers verkrachtingszaak Den Bosch worden lastiggevallen

03 december 2019 19:02 Aangepast: 03 december 2019 20:00
De politie tijdens een inval bij een autogarage, na de aanhouding van de acht mannen Beeld © ANP

Slachtoffers in de zedenzaak in Den Bosch worden lastiggevallen, zegt de politie. "Er gaan berichten en foto's rond op social media. Wij roepen op om deze berichten niet te delen. Dit beschadigt de meisjes en kan strafbaar zijn."

Van de acht verdachten die vanochtend zijn aangehouden, is intussen bekend geworden dat zes van hen neven van elkaar zouden zijn, schrijft het Brabants Dagblad.

Gedrogeerd en verkracht

Het gaat om mannen uit Den Bosch en Rosmalen in de leeftijd tussen 18 en 26 jaar. Ze zouden zeker drie tienermeisjes hebben gedrogeerd en verkracht in een ruimte die hoort bij een garagebedrijf.

Ook een vader van één van de verdachten is opgepakt, omdat hij na de aanhouding van zijn zoon spullen van de politie heeft vernield.

De meisjes van 15 en 16 jaar werden hoogstwaarschijnlijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door de groep. Soms werd er ook geweld gebruikt, laat de politie vanochtend weten. Het onderzoek kwam begin dit jaar aan het rollen nadat de meisjes afzonderlijk van elkaar naar de politie waren gegaan met hun verhaal.

Via sociale media in contact

In alle gevallen kwamen de meisjes volgens de politie eerst met de mannen in contact, onder meer via sociale media. Daarna vond het misbruik plaats in een ruimte bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs daar sporenonderzoek.

Binnen dat onderzoek zijn naaktfoto's en ander beeldmateriaal naar voren gekomen. Mogelijk zijn op die beelden de minderjarige meisjes te zien, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

Meisjes gedrogeerd en verkracht door groep mannen in Den Bosch: 8 arrestaties

De politie gaat ervan uit dat meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep. "Ze hopen dat zij zich melden. Misschien durfden ze dat eerder niet, omdat ze bang waren voor de jongens", zegt de woordvoerder. "Maar als je zoiets is overkomen, heb je hulp nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore