Coldcase

Aziz werd in 1991 dood gevonden in zijn kofferbak, nu is er een verdachte

03 december 2019 14:55 Aangepast: 03 december 2019 14:59
Aziz Muhammad. Beeld © Politie

Aziz Muhammad werd in september 1991 vermoord gevonden in de kofferbak van zijn eigen auto. Daarvoor is nu, 28 jaar later, een verdachte aangehouden.

De arrestant is een 74-jarige Rotterdammer, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zijn plaatsgenoot. De verdachte kwam volgens de politie in beeld door DNA-onderzoek en nadat het programma Opsporing Verzocht op 8 oktober aandacht had besteed aan de zaak.

Zwaar voorwerp

Het lichaam van Muhammad (40) werd op 8 september 1991 vastgebonden gevonden in een auto in Rotterdam. Uit sectie bleek toen dat hij met een zwaar voorwerp op zijn hoofd was geslagen.

Muhammad, een Pakistaan die in 1985 naar Nederland kwam omdat hij zijn gezin een beter leven wilde geven, zei vlak voor zijn dood dat hij nog even bij zijn Nederlandse vrouw langs zou gaan. Daarna zou hij doorrijden naar een feest bij de Pakistaanse ambassade in Den Haag, maar daar is hij nooit aangekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stille tocht voor onopgeloste moordzaken: 'Daders hebben ons leven ook afgenomen'

Oranje touw

De volgende middag vond een wandelaar zijn lichaam in de kofferbak van zijn Toyota Corolla, die geparkeerd stond aan de Spangesekade in Rotterdam. Aziz was vastgebonden met een oranje touw.

Het touw en andere sporen zijn met de nieuwste technieken onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat heeft een DNA-profiel opgeleverd, vermoedelijk van de dader. De politie wil nog niet verder ingaan op het onderzoek. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore