Vrouw raakte zwaargewond

7 maanden cel voor man die 79-jarige Anke aanreed en vluchtte

03 december 2019 14:05 Aangepast: 03 december 2019 14:39
Anke terwijl ze vecht voor haar leven in het Erasmus Ziekenhuis. Beeld © Privéfoto

De man die in april een 79-jarige vrouw aanreed in Breda en er vandoor ging, heeft een celstraf gekregen van negen maanden. Daarvan zijn er twee voorwaardelijk.

De straf is conform de eis. Behalve de straf krijgt de man een rijverbod van vijf jaar.

De 28-jarige Ouassim Z. reed de vrouw aan terwijl ze met haar rollator de weg over wilde steken. Nadat hij tegen haar aan was gebotst stopte hij, reed over haar heen, sprak met een getuige en sloeg op de vlucht. 

Landelijke aandacht

De verdachte meldde zich pas na anderhalve week bij de politie. Dat was nadat er veel landelijke aandacht aan de zaak was besteed omdat een bewakingscamera de heftige beelden had vastgelegd en de beelden door de politie waren verspreid.

Al eerder ongelukken veroorzaakt

De rechtbank sprak van 'laakbaar' gedrag. "Daar komt bij dat hij zich pas ruim een week na het ongeluk meldde." Wat voor de rechtbank ook zwaar woog is dat de man twee weken voor het ongeluk ook al twee ongelukken veroorzaakte.

Mede daarom legde de rechtbank een zwaardere straf op dan normaal bij vergelijkbare zaken. Bovendien legde ze daarom een rijverbod op van de maximale duur.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Doorrijder Breda biedt 79-jarige voetganger excuses aan: 'Heel veel spijt'

Dader vergeven

De vrouw, de 79-jarige Anke, moest vechten voor haar leven, terwijl de veroorzaker spoorloos was. Ze lag vier weken in het ziekenhuis. Daarna zat ze wekenlang in revalidatiecentra.

Door het ongeluk raakte ze zwaargewond aan haar bekken en haar oogkas was verbrijzeld. Ze werd meerdere keren geopereerd.

Na bemiddeling heeft haar dochter in de gevangenis een gesprek gehad met de verdachte. Toen dat gesprek goed uitpakte is de bejaarde vrouw een week later zelf ook op bezoek geweest bij Z. Tijdens het gesprek dat volgde heeft de 79-jarige vrouw Z. vergeven. "Bewonderenswaardig", vindt de rechtbank.  

Anette is woest op automobilist die haar moeder (79) aanreed in Breda

RTL Nieuws sprak eerder met Anette, de dochter van de vrouw.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore