Groot onderzoek

Meisjes gedrogeerd en verkracht door groep mannen in Den Bosch: 8 arrestaties

03 december 2019 09:24 Aangepast: 03 december 2019 18:54
De verkrachtingen vonden plaats bij een garagebedrijf. Beeld © Bart Meesters

Acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar zijn vanochtend in Den Bosch aangehouden voor een aantal groepsverkrachtingen van drie tieners. De meisjes van 15 en 16 jaar werden hoogstwaarschijnlijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door de groep.

Soms werd er ook geweld gebruikt, laat de politie vanochtend weten. Het onderzoek kwam begin dit jaar aan het rollen nadat de meisjes afzonderlijk van elkaar naar de politie waren gegaan met hun verhaal. 

Via sociale media in contact

In alle gevallen kwamen de meisjes volgens de politie eerst met de mannen in contact, onder meer via sociale media. Daarna vond het misbruik plaats in een ruimte bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs daar sporenonderzoek.

Binnen dat onderzoek zijn naaktfoto's en ander beeldmateriaal naar voren gekomen. Mogelijk zijn op die beelden de minderjarige meisjes te zien, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. 

De politie gaat er vanuit dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep. "Ze hopen dat zij zich melden. Misschien durfden ze dat eerder niet, omdat ze bang waren voor de jongens", vertelt de woordvoerder. "Maar als je zoiets is overkomen, heb je hulp nodig."

Vandaag doorzoekt de politie de woningen van de mannen in Den Bosch. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden in het onderzoek. "Dit is voor ons een hele grote, heftige zaak. We zijn erop gebrand om alle mannen hiervoor te veroordelen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore