Ga naar de inhoud
Duindorp

Inwoner Den Haag over rellende jeugd: 'Ben bang dat dit gaat escaleren'

Politie in de wijk Duindorp in Den Haag. Voor de derde avond op rij is het onrustig. Beeld © ANP

Inwoners in en rond de Haagse wijk Duindorp moeten toekijken hoe meerdere groepen jongeren vernielingen aanrichten in de buurt. "Ik maak me wel zorgen. Dit is niet de laatste keer. Ik ben bang dat het verder deze kant op gaat", zegt een inwoner van Den Haag.

Deze inwoner, die liever niet bij naam genoemd wil worden, woont net buiten Duindorp maar krijgt alsnog veel mee van al het vandalisme, zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik zat een serie te kijken en hoorde buiten een helikopter. Toen ging ik toch even kijken en zag ik een groep jongens hekken verplaatsen en een scooter in de fik steken. Vervolgens renden ze weg."

Het is de derde avond op rij dat het onrustig is in de Haagse wijk. Er zijn meerdere brandjes gesticht, de ME is met vuurwerk bekogeld en de politie heeft al meerdere aanhoudingen gedaan. Gisteren werden 13 mensen aangehouden.

Geen groot vreugdevuur

De onrust in Duindorp heeft te maken met het besluit waardoor er dit jaar met oudjaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het plan vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

"Ik heb het gevoel dat het steeds meer deze kant op verplaatst", zegt de inwoner uit Den Haag. "Ik merk ook dat er steeds meer mensen van buitenaf komen met het idee om het de politie moeilijk te maken. Ik maak me wel zorgen."

Reljeugd Duindorp sticht brandjes en smijt met hekken

00:47
Dag drie in Duindorp: opnieuw veel vernielingen en geweld tegen politie.

Sommige mensen die in de wijk zelf wonen voelen zich niet veilig, zegt hij. "Er is een harde kern die het heel bont maakt nu. Dat is vervelend voor de rest."

Persoonlijk is hij wel voor vreugdevuren. "Je centreert dan één plek waar iedereen z'n ei kwijt kan. Omdat het nu misschien niet doorgaat, moeten bepaalde mensen die het er niet mee eens zijn hun frustratie uiten., Als de burgemeester dit niet de kop indrukt, ben ik bang dat het gaat escaleren."

Gisteravond werden containers in brand gestoken in Duindorp, ME ingezet

00:55
Ook een bushalte werd zondagavond vernield.