Ga naar de inhoud
Brandstichting

Rust keerde rond middernacht terug in Duindorp: 12 arrestaties

De politie tijdens eerdere rellen in de wijk. Beeld © Regio 15

Gisteren was het voor de derde avond op rij onrustig in de Haagse wijk Duindorp. Er werden meerdere brandjes gesticht, de ME is met vuurwerk bekogeld en de politie heeft twaalf personen aangehouden. Rond middernacht was de rust in de wijk weer teruggekeerd.

Afgelopen weekend was het ook al mis in Duindorp. Toen werden containers, afvalbakken en een bushalte in brand gestoken. Er werden dertien mensen aangehouden. De ongeregeldheden ontstonden uit onvrede dat er dit jaar geen groot vreugdevuur zal zijn bij oudejaarsnacht. 

Vuurwerk

Verslaggever Hans Schutte stond gisteravond bij een politieafzetting in Duindorp. "Een groot deel van de wijk was vanavond afgesloten. De politie en ME waren massaal aanwezig. Er heeft ook een tijd een politiehelikopter boven Duindorp gehangen."

Tegen het einde van de avond leek het volgens Schutte rustiger te worden in de wijk. Ook de politie liet rond middernacht weten dat het weer rustig was in de wijk. 

Tien aanhoudingen

Op het Tesselseplein stond een groep van tussen de vijftig en honderd mensen die vuurwerk afstak. Ook liepen kleine groepjes mensen door de wijk.

De politie heeft tien personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en belediging van agenten. Toen een auto met hoge snelheid voorbij reed, trok een agent een vuurwapen, maar er is volgens een woordvoerder van de politie niet geschoten.

Ook de brandweer moest in actie komen, nadat een container bij een kerk in de Tesselsetraat in brand werd gestoken. 

Onaanvaardbaar

Johan Remkes, waarnemend burgemeester van Den Haag, noemde de ongeregeldheden eerder onaanvaardbaar. Hij zei dat hij met de handhavings- en hulporganisatie in de stad afspraken heeft gemaakt om 'op te treden om deze wetteloosheid het hoofd te bieden'.

Om welke maatregelen het concreet gaat, liet hij in het midden.

Reljeugd Duindorp sticht brandjes en smijt met hekken

00:47
Bewoners zijn het niet eens met het besluit dat er dit jaar geen vreugdevuur is tijdens oud en nieuw.
Onrust
Lees ook:
Onrust in Haagse wijk Duindorp om vreugdevuren: dit weten we tot nu toe