Ontslag

Vier Haagse politieagenten gestraft voor buitenproportioneel geweld bij aanhouding

02 december 2019 15:41 Aangepast: 02 december 2019 15:49
archieffoto Beeld © ANP

De politie legt straffen op aan vier politiemedewerkers van het team Hoefkade in Den Haag. Ze zouden buitenproportioneel geweld hebben gebruikt bij een aanhouding in oktober vorig jaar.

De politie was begin dit jaar een onderzoek gestart naar de vier medewerkers. Drie van hen waren direct betrokken bij de aanhouding na een achtervolging in de buurt van een horecagelegenheid. Bij de aanhouding gebruikte een politiemedewerker meerdere keren een wapenstok. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek naar wangedrag agenten in Haagse Schilderswijk

Ontslag

Eén agent heeft ontslag gekregen en is vandaag meteen buiten functie gesteld. Een tweede politiemedewerker heeft voorwaardelijk ontslag gekregen. 

Een derde medewerker van de politie is teruggezet in rang en salarisschaal. De vierde agenten moet 47 uur verlof inleveren. Ook worden de drie medewerkers die niet zijn ontslagen overgeplaatst naar een ander bureau.

Ongewenst gedrag

Ook naar de werkcultuur binnen het politieteam Hoefkade is onderzoek gedaan. Er zouden ongewenste gedragingen tussen politiemensen onderling en tegenover burgers zijn geweest.

Een kleine groep medewerkers zou zich hier aan schuldig hebben gemaakt. Zes medewerkers hebben een officiële waarschuwing gekregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore