Ongeluk veroorzaakt

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens om roekeloos rijgedrag

01 december 2019 12:40 Aangepast: 01 december 2019 13:13
Daniël Lippens (archieffoto) Beeld © ANP

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De zender heeft besloten hem voor 'een nader te bepalen periode' te schorsen, omdat hij vrijdag roekeloos reed en daarbij een fietser aanreed.

De 30-jarige dj raakte in de Amsterdamse binnenstad met zijn buitenspiegel een fietser terwijl hij aan het livestreamen was. Die kwam daarbij ten val. De fietser raakte niet gewond en Lippens vergoedde naar eigen zeggen meteen de schade.

Bijna-aanrijdingen

Daarvoor was hij ook al bijna in botsing gekomen met een andere fietser en met een voetganger. Bij beide bijna-aanrijdingen - waarbij hij de andere weggebruikers voorrang had moeten geven - gaf hij commentaar op de ander.

"538 neemt dit heel serieus", zegt een woordvoerder. "Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af. We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden."

Avondprogramma

Lippens, die bij Radio 538 doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00 uur maakt, gaat tijdens zijn schorsing een podcastserie maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RadioFreak Awards voor Brantsen en Lippens

Tegenover de Telegraaf zegt Lippens dat hij filmde met een dashcam en beide handen aan het stuur had. "Maar met je hoofd zit je op dat moment wel ergens anders. Dat had ik gewoon onderschat."

Geschrokken

"Ik ben best wel van mezelf geschrokken." Lippens zegt bij het zien van de video te hebben beseft dat de verkeerssituaties heel anders waren dan hij ze had ervaren. "Toen ik het terugzag, wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag." (...) "Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd, ik zat gewoon fout. Ik had gewoon een heel slechte dag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore