Wrak verkend

Zoeken naar bemanning Urker vissersboot vandaag verder

30 november 2019 20:01 Aangepast: 01 december 2019 06:47
De zoektocht naar overlevenden eerder deze week. Beeld © ANP

De zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk gaat vanochtend verder. Bij de operatie op zee, waarbij duikers van de Koninklijke Marine betrokken zijn, werd gisteren nog niemand gevonden.

De kotter, die ligt op een diepte van zo'n 12 tot 14 meter, is door duikers van de marine verkend en aan de buitenkant onderzocht. Ook zijn maatregelen getroffen zodat duikers vandaag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.

Twee vermisten

De vissersboot, de UK165 Lummetje, zonk donderdagochtend. Twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zijn vermist. Mogelijk bevinden ze zich nog aan boord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drama vissers raakt heel Urk: 'Meestal worden ze niet gevonden, dat is het ergste'

Gisterochtend vertrok de mijnenjager Zr. Ms. Makkum met tien duikers aan boord naar de locatie waar de kotter zonk, ten zuidwesten van Texel. Ook waren twee schepen van de Kustwacht aanwezig die ondersteunende werkzaamheden verrichtten.

Drama voor Urk

De dagen daarvoor was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan. Donderdag werd ruim elf uur lang naar de vissers gezocht met helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de Kustwacht. Ook sloten veel viskotters zich bij de zoekactie aan. Op vrijdag werd met sonarapparatuur gezocht.

De gebeurtenis is een drama voor de hechte gemeenschap in Urk, zei waarnemend burgemeester Ineke Bakker donderdag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore