Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Camerabeelden bekeken

Haagse politie: 'Hele nacht bezig geweest met zoektocht naar dader steekpartij'

30 november 2019 10:05 Aangepast: 30 november 2019 10:17
Onderzoek op de plek van de steekpartij. Beeld © ANP

De dader van de steekpartij in Den Haag is nog altijd spoorloos. De Haagse politie zegt er intussen alles aan te doen om hem te pakken. "We hebben veel camerabeelden bekeken."

Gisteravond werden aan de Grote Marktstraat, een drukke winkelstraat, drie minderjarigen neergestoken. Ze zijn rond middernacht ontslagen uit het ziekenhuis. De verdachte van de steekpartij is nog altijd spoorloos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers steekpartij Den Haag uit ziekenhuis, dader nog op de vlucht

Een woordvoerder van de politie zegt tegen RTL Nieuws 'de hele nacht bezig te zijn geweest' met de zoektocht. Het signalement dat werd vrijgegeven, bleek niet te kloppen. Hoe de verdachte er dan wel uitziet, kan de politie niet zeggen.

Bij de zoektocht naar de dader zijn veel camerabeelden van de winkelstraat bekeken. Over de toedracht van de steekpartij is nog weinig bekend. Er zijn wel twee aanhoudingen geweest, maar het ging niet om de verdachte.

Paniek in winkelstraat

De steekpartij zorgde voor veel paniek bij het winkelend publiek in Den Haag. Dit is een filmpje van niet lang na de steekpartij:

'Ontzettend geschrokken'

"Ik ben ontzettend geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekincident heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden", zei locoburgemeester Boudewijn Revis gisteravond. "Op een avond dat heel veel mensen inkopen doen in een van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks."

Het was druk in het centrum van Den Haag, onder meer vanwege de koopavond rond Black Friday. Het steekincident vond plaats bij een filiaal van Hudson's Bay.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore