Ga naar de inhoud
Drie minderjarigen gewond

Slachtoffers steekpartij Den Haag uit ziekenhuis, dader nog op de vlucht

Onderzoek op de plaats van de steekpartij. Beeld © ANP

De drie gewonden van de steekpartij in Den Haag, allemaal minderjarig, zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft de politie gezegd. De dader is nog steeds spoorloos.

De steekpartij gebeurde aan de Grote Marktstraat, in het centrum van Den Haag. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie laat weten met alle scenario's rekening te houden.

Rond middernacht werd bekend dat de drie minderjarige slachtoffers weer thuis zijn. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt. We weten dus ook niet hoe oud ze zijn.

"Ik ben ontzettend geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekincident heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden", zegt locoburgemeester Boudewijn Revis. "Op een avond dat heel veel mensen inkopen doen in een van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks."  

Dader voortvluchtig

De dader van de steekpartij is nog altijd spoorloos. Gisteravond gingen er geruchten dat hij was opgepakt, maar dat bleek niet waar. Er zijn wel twee arrestaties geweest, maar in beide gevallen ging het niet om de verdachte.  

Laat in de avond maakte de politie ook bekend dat het verkeerde signalement van de dader werd verspreid. Hoe de verdachte er dan wel uitziet, kon de politie niet zeggen.  

Paniek in winkelstraat 

De steekpartij zorgde voor veel paniek bij het winkelend publiek in Den Haag. Dit is een filmpje van niet lang na de steekpartij:

Het was gisteravond erg druk in de Haagse binnenstad, onder meer vanwege de koopavond rond Black Friday. Het steekincident vond plaats bij een filiaal van Hudson's Bay.