Vier slachtoffers

Man die vrouwen vanuit auto neerstak, gaat in beroep tegen straf

29 november 2019 15:17
Politieonderzoek bij de plek in Egmond aan den Hoef, waar in december een hardloopster werd aangereden en neergestoken. Beeld © DNP.NU

De stekende automobilist die in Noord-Holland maandenlang voor veel beroering zorgde, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. Dat meldt advocatenkantoor Anker & Anker, dat de man bijstaat.

Waarom de 24-jarige Réne V. uit Julianadorp precies in beroep gaat tegen zijn straf, is onduidelijk. Het advocatenkantoor wil daar verder geen mededelingen over doen.

V. stak tussen november vorig jaar en eind januari dit jaar met een mes in op willekeurige vrouwen. Hij deed dat vanuit zijn auto, in het donker op verlaten wegen in Noord-Holland. De slachtoffers fietsten daar of liepen er hard.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Hij werd eerder deze maand veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank verklaarde hem schuldig aan viervoudige poging tot moord. In de strafmaat hield de rechtbank er rekening mee dat V. volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man die vrouwen vanuit auto stak, stiekem door recherche gefilmd

V. werd ook schuldig bevonden aan het aanrijden van een vrouw en mishandeling, bedreiging met verkrachting van meerdere vrouwen en stalking. Hij moet zijn slachtoffers in totaal ruim 25.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

'Totaal overrompeld'

Volgens de rechtbank werden de neergestoken slachtoffers 'totaal overrompeld' en is het een wonder dat geen van hen het met de dood heeft moeten bekopen.

Moeder neergestoken hardloopster (18): 'Was ik maar met haar meegegaan'

De moeder en zus van één van de slachtoffers vertelden kort na het steekincident wat er was gebeurd.

V. kon uiteindelijk opgepakt worden omdat hij in de val werd gelokt door de politie. Hij was stiekem in zijn auto gefilmd en afgeluisterd. De recherche installeerde op een onbewaakt moment een gps-tracker, camera en microfoon in de auto. 

Huilend vriendin gebeld

De politie belde hem op en vertelde dat ze vermoedden dat hij iets met de steekincidenten te maken had. V. ontkende, maar belde daarna in paniek zijn vriendin op. "Mijn hele leven naar de kanker. Oh my God, ik word verdacht van de steekincidenten", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man aangehouden voor neersteken willekeurige hardlopers Noord-Holland

Zijn vriendin schrok en vroeg hem dringend voor de draad te komen met het verhaal. "Je zweert me dat je er niets mee te maken hebt? Geef antwoord!" "Schat, het spijt me", zei hij vervolgens. "Ben je schuldig ja of nee?" Huilend bekende hij: "Ja, het spijt me."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore