Volledige psychose

Arnhemmer sloeg zoon 'volkomen onverwacht' dood met zwaard

29 november 2019 14:10 Aangepast: 29 november 2019 14:18
In Arnhem werd een stille tocht gehouden voor Bekiro. Beeld © ANP

Tevfik G., de man die een jaar geleden zijn 12-jarige zoon Bekiro met een zwaard om het leven bracht, deed dat volkomen onverwacht.

De Arnhemmer zou hebben gehandeld in een volledige psychose, blijkt uit onderzoek. Daaruit komt ook naar voren dat hulpverleners geen aanwijzingen hadden dat er zoiets dramatisch in het gezin zou gebeuren.

Tbs met dwangverpleging

Er is geen relatie tussen de geboden zorg en de fatale afloop, concluderen de onderzoekers. G. is onlangs veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het ombrengen van Bekiro en voor poging tot doodslag op zijn andere zoon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Arnhemmer doodde zoontje (12) met zwaard: 'Overgenomen door duivel'

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is tevreden met de conclusies van de onderzoekers en de maatregelen die zijn genomen en sluit het calamiteitenonderzoek af, meldt de gemeente Arnhem.

Drama in Malburgen

G. stak zijn 12-jarige zoon op 22 december vorig jaar vijf keer, onder meer in zijn hart. Dat gebeurde in hun huis in de wijk Malburgen, toen de verdachte zijn oudere zoon aanviel en de 12-jarige te hulp schoot. De oudere broer sloeg op de vlucht, maar werd op straat nog achtervolgd door zijn vader met het zwaard.

G. is ontoerekeningsvatbaar verklaard vanwege een flinke psychotische stoornis of zelfs beginnende schizofrenie, mogelijk verergerd door cannabisgebruik, én een antisociale stoornis met narcisme. De rechtbank legde daarom geen celstraf op naast de tbs met dwangverpleging. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore