Mediation

Geen strafvervolging in zaak tegen Job Gosschalk voor mogelijk zedendelict

29 november 2019 11:38 Aangepast: 29 november 2019 12:09
Beeld © ANP

Job Gosschalk (52) wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie, laat een woordvoerder weten. De castingdirector werd gehoord voor een mogelijk zedendelict, maar al eerder bleek dat hij en de aanklager door middel van mediation tot een overeenkomst waren gekomen.

Dat Job en zijn aanklager eruit zijn gekomen door middel van een mediationtraject maakte dat het OM nog een vervolgbeslissing moest nemen. Die is er inmiddels. "Het OM stelt geen strafvervolging in de zaak tegen Job Gosschalk. De strafzaak zal voorwaardelijk worden geseponeerd. Deze beslissing komt mede tot stand op grond van het geslaagde mediationtraject en de daarna uitgesproken wens van aangever de zaak niet verder te vervolgen", laat de woordvoerder weten. 

De castingdirecteur kwam eind 2017 in opspraak in navolging van de internationale #MeToo-beweging. Hij ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd, maar erkent wel dat hij grenzen heeft overschreden nadat acteurs hem hadden beschuldigd van seksueel wangedrag. Gosschalk legde zijn werk neer en droeg zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, over aan de directie.

Mediation 

Vorige week werd al duidelijk dat Gosschalk er na bemiddeling uit was gekomen met degene die hem van een zedendelict beschuldigde. In een verklaring stond dat ze ieder de gelegenheid hebben gehad hun visie op de gebeurtenissen te geven en van elkaar hebben gehoord hoe ieder deze heeft beleefd. "Daarbij zijn waar mogelijk vragen beantwoord en aannames weggenomen", werd toen gezegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overeenkomst gesloten in zaak Job Gosschalk

Eerder zei Gosschalks advocaat Gerard Spong al 'dat zijn cliënt betwist dat hij ook maar enig strafbaar feit heeft gepleegd'. De beslissing van het OM lag in de lijn der verwachting, zegt de raadsman vandaag. Hoewel hij er verder niet op wilde ingaan, zei hij: "Iedere cliënt is opgelucht als hij niet wordt vervolgd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore